English - Français - Deutsch (Google translate)

aanmelden nieuwsbrief
contacteer ons   |   links   |   sitemap
   
  E-shop COOLPLANTS.COM    |   BLOG  
  Home   |   Nieuws & events   |   Catalogus  |  Planten   |   Tuinen  |  Rotsen en stenen  |  Over Ons          over ons
voor professionals
voor de pers
TV
persbericht: jaarprogramma 2011 Alpenplantenkwekerij Cathy Portier
banners en ads
logo's


persbericht: jaarprogramma 2011 Alpenplantenkwekerij Cathy Portier

Geachte redactie,

Hierbij vindt u een overzicht van de evenementen en opendeurdagen op onze kwekerij in Brugge. Bijhorend beeldmateriaal is op aanvraag beschikbaar.

Alvast bedankt om er aandacht aan te besteden.

Cathy Portier.
050 37 00 03


Mocht u niet geïnteresseerd zijn in onze "groenberichten", dan kan u onderaan dit bericht eenvoudig uitschrijven.dubbel sneeuwklokje

 

Sneeuwklokjes weekend wandelingen

vrijdag 4 tot en met zondag 6 februari
vrijdag 11 tot en met zondag 13 februari
zaterdag 5 en zondag 6 maart (van 9 tot 17 uur)

geleide wandeling doorheen onze wintertuin met sneeuwklokjescollectie

Ontdek ook de wondere wereld van sneeuwklokjes. Ze bekoren ons op een charmante manier in een seizoen waarin weinig bloeit. En met de juiste keuze kan je 6 maand (september tot april) genieten van een bloeiend sneeuwklokje in je tuin.

Het sneeuwklokjes assortiment is enorm uitgebreid. Toch blijft het een zaak waarvoor veel geduld nodig is. Al heeft dat ook z'n charme, elk jaar een paar nieuwe soorten bij de collectie te kunnen toevoegen.

In onze winter en vroege lentetuin staan zo'n 200 soorten uitgeplant, in combinatie met andere vroege bloeiers en mooie heesters.

 


aurikeltjes

 

Pasen op de kwekerij

De traditionele start van het tuinseizoen.

vrijdag 22 tem maandag 25 april (van 9 tot 18 uur)

Tijdens de paasdagen kan je in en rond onze rotstuin de lentesfeer opsnuiven. Ook de kwekerij is bijzonder goed gevuld met voor elk wat wils: zeldzame alpiene planten, kussentjes, lage vaste planten, lage grassen, mini bomen en coniferen, bos- en schaduwplanten, bollen, vijver- en moerasplanten.

En ook het aurikeltje staat in de kijker. De wilde soort (Primula auricula) groeit in de bergweiden van Noord-Europa, heeft een klein, licht bemeeld blad en bloeit geel. Er bestaan intussen honderden variëteiten in een bijzonder rijk kleurenpalet.

 


slpeettuin

 

Rotsplantenweekend

vrijdag 20 tem zondag 22 mei (van 9 tot 18 uur)

Tijdens onze rotsplantenweekends zorgen we voor een bijzonder uitgebreid assortiment rotsplanten. We geven uitleg over de planten en de verschillende stenen.

Verder besteden we ook aandacht aan het ontwerp en de aanleg van de verschillende soorten rotstuinen : traditonele rotstuinen, schaduw rotstuinen, graveltuinen, spleettuinen, troggen en bloembakken met doorlevende beplanting.

 


hengel-der-engelen

 

Zomer op de kwekerij

zaterdag 11 en zondag 12 juni (van 9 tot 18 uur)

We besteden op onze zomerse opendeur extra aandacht aan Zuid-Afrikaanse bergplanten die het ook bij ons in de tuin of op het terras goed doen : Rhodohypoxis (roodsterretjes), Dierama (hengel-der-engelen), Albuca, Bulbine, Habranthus, Delosperma.

Winterharde ijsbloempjes (Delosperma)

In Zuid-Afrika - hun land van herkomst - worden ze rotsvygie genoemd. Ze groeien er in stenige grond of tussen rotsspleten waar ze weinig last hebben van concurrerende planten. De dikke, vlezige bladeren kunnen water opslaan waardoor ze bijzonder geschikt zijn voor droge grond, graveltuinen, onderhoudsvriendelijke potten en zelfs daktuinen.

In ons klimaat zijn een aantal soorten en cultivars bruikbaar in de tuin. Ze bloeien gans de zomer in wit, geel, roze of donkerroze tinten. In het algemeen vragen ze een goed doorlatende, stenige bodem en een plekje in de zon.

  

Alpenplantenkwekerij Cathy Portier

Alpenplantenkwekerij Cathy Portier is een familiebedrijf en biedt een zeer uitgebreid assortiment rotsplanten, speciale vaste planten, bijzondere bollen & knollen en laagblijvende heesters en coniferen aan.

U kan bij ons terecht voor het ontwerp, het beplantingsplan en/of de aanleg van rotstuinen, graveltuinen, steentuinen, waterpartijen, watervallen, schanskorven en trogbeplantingen.

  

Contactgegevens

Openingsuren : woensdag tot zaterdag van 9 tot 12u, 13 tot 18u30

Alpenplantenkwekerij Cathy Portier

M. van Vlaanderenstraat 27
8310 Sint Kruis BRUGGE

tel : +32 50 37 00 03
fax : +32 50 78 83 53
www.alpenplanten.be
info@alpenplanten.be

 


© 2005 - 2020 - alpenplanten.be - Cathy Portier
Margareta van Vlaanderenstraat 27, St. Kruis Brugge    |     tel: 050 37 00 03    
website by horticus.biz