English - Français - Deutsch (Google translate)

aanmelden nieuwsbrief
contacteer ons   |   links   |   sitemap
   
  E-shop COOLPLANTS.COM    |   BLOG  
  Home   |   Nieuws & events   |   Catalogus  |  Planten   |   Tuinen  |  Rotsen en stenen  |  Over Ons          planten
onze selecties
planten uitgediept
sneeuwklokjes (Galanthus)
bloembollenlijst
Helleborus hybrids
Rhodohypoxis
Primula
Dierama


 

Galanthus - sneeuwklokjes

Ontdek ook de wondere wereld van sneeuwklokjes. Ze bekoren ons op een charmante manier in een seizoen waarin weinig bloeit. En met de juiste keuze kan je van september tot april genieten van een bloeiend sneeuwklokje in je tuin.

Het sneeuwklokjes assortiment is enorm uitgebreid. Toch blijft het een zaak waarvoor veel geduld nodig is. Al heeft dat ook z'n charme, elk jaar een paar nieuwe soorten bij de collectie te kunnen toevoegen. Zowel bij die van ons, als bij die van u!

Dus moet ik u ook om begrip vragen, niet alle soorten sneeuwklokjes zijn elk jaar in dezelfde hoeveelheid voorradig!

 
www.galanthus.be

 

www.galanthus.be : informatieve site over sneeuwklokjes

Voor onze sneeuwklokjes hebben we een aparte website gemaakt.

De site bevat informatie over galanthus, de kweek, en een overzicht van eventuele problemen. Verder ook links naar andere sites, een evenementenkalender en een boekenrubriek.

 
www.galanthus.eu

 

www.galanthus.eu : onze e-shop

Galanthus.eu is een e-shop van Coolplants.com en bevat ons assortiment sneeuwklokjes voor dit jaar.

Coolplants.com is een verzameling gespecialiseerde webwinkels die samen een zeer breed en diep assortiment bijzondere planten aanbieden.

Vaste klanten kunnen hun bestelling ook online ingeven en op de kwekerij of op een evenement afhalen en betalen. (verzendingskosten vervallen dan)

 
 

Galanthus 'Funny Justine'

Funny Justine is een sneeuwklokje uit de tuin van jan's ouderlijk huis, zo'n 10 jaar geleden geselecteerd. Zo'n 5 jaar geleden hebben we ze in onze sneeuwklokjestuin uitgeplant waar ze tijdens de winterwandelingen steeds leuke, soms verbaasde reacties uitlokten. Een opvallende vlek tussen de witte sneeuwklokken.

Galanthus 'Funny Justine' heeft rechtopstaande bloemen. Die houding nemen ze bijzonder lang aan - uiteindelijk gaan ze hangen, maar dan is de bloei al bijna voorbij. Een selectie uit G. nivalis 'Viridapice', met lichtgroene vlekken op de buitenste bloemblaadjes.

Een grappige sneeuwklok, genoemd naar Justine, de jongste dochter van Cathy.

 
 

Galanthus 'White Cloud'

Jaren geleden ontdekten we in de tuin een sterk groeiende en zeer bloeirijke sneeuwklok. Welk bloed de selectie heeft is ons nog steeds niet duidelijk, maar ze heeft zulke goede eigenschappen dat we ze graag aanbieden.

Galanthus 'White Cloud' bloeit vrij laat op het seizoen en is zeer bloeirijk. Meestal geeft ze 2 bloemstengels per bol. De enkele bloem is wit met een mooi hoefijzer op de binnenste bloemblaadjes.

 
  Maar haar echte kracht zit onder de grond. Een normale sneeuwklok deelt haar bol elke 1.5 jaar, waardoor de polletjes veel tijd nodig hebben om uit te groeien. 'White Cloud' doet er maar een paar jaar over. Ze maakt namelijk kleine bolletjes aan op de zijkant van de moederbol - twin scaling in de natuur! Op enkele jaren tijd heb je in je tuin een "witte wolk".

Galanthus 'White Cloud' testen we al een aantal jaren uit op de kwekerij en bij enkele collega galanthofielen onder de werknaam "Galanthus horticus selectie". Kom je die naam op lijstjes tegen, dan is het Galanthus 'White Cloud'

De sneeuwklok is tijdens het sneeuwklokjes-seizoen op onze kwekerij verkrijgbaar.

 
 

Postorder sneeuwklokjes 'In the green'

Van januari tot april verzenden we sneeuwklokjes 'In the green' zoals in Engeland. Wij hebben daarmee goede ervaringen. Open de verpakking bij aankomst onmiddellijk en plant de sneeuwklokjes zo snel mogelijk.

De kosten voor verzending en verpakking worden netto doorgerekend.

Betaling gebeurt door overschrijving of via PayPal

 


Galanthus 'Colossus'

 

Sneeuwklokjes combineren

we hebben ook vele soorten die bijzonder goed bij sneeuwklokjes passen :

andere bolgewasjes
erythronium
ranunculus ficaria
anemone nemerosa
hepatica
saruma
helleborus

 
 

Meer informatie over sneeuwklokjes ?

Bezoek ook www.galanthus.be !!

 


© 2005 - 2020 - alpenplanten.be - Cathy Portier
Margareta van Vlaanderenstraat 27, St. Kruis Brugge    |     tel: 050 37 00 03    
website by horticus.biz